Home

Thursday, 10 January 2013

Incentive Trip: Phuket Thailand

Assalamualaikum..

Tersengih2 depan PC masa dpt email dpt gi fully-sponsored trip to Phuket. Rasa mcm menang contest pulak. Walaupun short notice iaitu dpt tau 6 hari before pagi, still happy! Tapi paling happy sebab tak payah gi keje 3 hari..thehehe..tp bile tgk list name yg dpt pegi, hmm ramainya manusia yg PM tak kenal..tapi belasah jela nasib ada Kak Nurha yg satu team.

So flight adalah pukul 6.55am n kami berkumpul kat depan office kul 4.30 am oh my. Mata sume dah panda teramat. Perjalanan dlm lebih kurang 1 jam kot (tak ingat sebab saya ngntuk lalu tdo krohh krohh). Agak keciwa tak dapat makan Nasi Lemak Pak Nasser. Kene tggu bulan 3 nnt la pulok.

Gambar kat Phuket Airport takde, sebab tiada apa yg menarik. Secara jujurnya, airportnye agak buruk #kejam.
Our 2 nights stay is at Baan Lai Mai Beach Resort, Patong. Awesomeness. 










Malam kitorang kene carik food sendiri, mereka bg duit 500 Baht tuk lunch n dinner. Convert RM50. Susah jugakk nak carik food halal. Patong beach ni siang mmg mcm pekan mati. Hidup hanya pada waktu mlm. Sepanjang beach tu ada mcm pasar mlm yg jual food, baju, beg sume. Jumpe satu je food halal iaitu Kebab = 100 Baht. Mahal kan. haha standard la byk tourist sini. Y_Y


Pork bakar sgt banyak dijual..haha..kene extra careful.

Sotong gemuk itu 50 Baht = RM 5. Sedap!


Bangla Road. 
Komuniti bangla mmg sgt besar, mcm tempat kite jual2 tu byk Indonesian tp sini bangla conquer uolls. Siap ada nama jalan kau jahh..




and ada Bangla Mall! hihi



Aktiviti yang paling di tunggu-tunggu, snorkeling! Kitorg gi Khai Island and dah book private spot.jyeah!


Bob Marley Cafe


Gambar ikan2 underwater via iPhone in DicaPac underwater casing. Tapi  mmg agak susah nak guna touch screen sebab water pressure.


.
.
.
.
.
.
Esok nya sudah balik. Best sebab ada surprise kat airport from Encik tunang, Sukur n Wani! Thanks korang!!
Dah 25tahun aiyoo mcm tak pecayaa..=D



ok la jumpe lagi bye!

1 comment:

Renni Armiza said...

murah la jugak 10 hinggit...aku kt cni kebab seketol dh 500yen=RM20 :p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...