Home

Friday, 10 August 2012

Project E: DIY menggunakan border lace.

Assalamualaikum semua..=)


Selamat berpuasa kepada yg Muslim. Sekejap je dah hari ke 21 kan.. Ramadhan datang dan akan meninggalkan kita sekali lagi..Semoga dapat bertemu Ramadhan lagi tahun hadapan InsyaAllah..

PM agak struggle jahit memanik..huhu..dan kekadang terfikir macam eh kenapa aku struggle sgt nak buat sendiri ni? Hantar jela org jahit..hehe..First, sebab jahit kat orang MAHAL. RM300 above. Kedua, jahit sendiri semestinya puas hati. Walaupun tak cantik ke, ada mak kesah? haha..

Jadi border lace PM gi beli kat Gulati's KL. Kat Jakel walaupun lebih banyak pilihan tp warna yg match nan hado. Border lace kat Jakel standard harga RM200 ++ so Gulati's murah sikit banyak. PM beli 1 meter. Untuk keliling pinggang dan tangan. Oh lupa nak ckp, ini lace yg mmg plain tade beads langsung tau. Yang ada beads mmg harga RM300 ke ribuan ringgit! Kaching!

Ok bile dah beli pening lak nak fikir. Beads nak pakai warna apa? Jenis apa? Nak guna berapa warna? Oh padan muka kau dah namanya amatur sume men taram. Jadi selalunye PM akan guna pearl je. Sebab senang. Tapi ada suara kecil yg mengatakan "pakai pearl je tak cantik la..tambah uh ngn crystal beads". Haiyoooo..padahal leceh kot! So hasilnya, progress sgt lambat! Entah bile nak siap! Ini hasil setelah 3 hari. Sebelah tgn pun belum complete. Kesabaran amat diperlukan disini! =D



Ok jadi selain drpd tu, PM saje nak try buat pop up flowers guna chiffon yg lebih2. Carik tutorial kat internet tak jumpe lak. So guna jela kaedah cuba jaya.. Tengok gambar-gambar and try to imitate. Baru siap satu ketul.


Ok la nak sambung jahit! Bye!

Selingan: Dah beli tudung raya? Jom terjah blog RopolRopol. Tempahan terakhir kami ambil pada 13 Ogos 2012. Dan jgn lupa like FB page RopolRopol sekali. Thanks! 

4 comments:

narizzcollection said...

Salam,

Kalo nak carik border lace bleh tgk my blog
http://narizzcollection.blogspot.com

TQ

ailin nilza said...

Promosi border lace
http://ailinnilzaboutique.blogspot.com/2012/09/border-lace.html?m=1

LanaBusyBee said...

cantiknyaaaa...rajin ^^

Fatin Nurul said...

salam sis, nak tanye, where did you bought the chiffon. and the name of chiffon material for this peplum kurung. sbb banyak jenis and grade kain chiffon. confuse. sis tlg pm saye boleh, paten_1868@yahoo.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...